Siemens WT47W5G3NL warmtepompdroger

Siemens WT47W5G3NL warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een wasdroger met een goede prijs-kwaliteitverhouding heb je genoeg mogelijkheden. De ene droger is nog energiezuiniger dan de ander en er zijn veel verschillende extra functies die worden aangeboden. Maar wat als je op zoek bent naar een goede warmtepompdroger met een groot gebruiksgemak en een aantrekkelijke prijs? Dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in de Siemens WT47W5G3NL. Hier vind je de belangrijkste informatie over deze droger waarop jij je keuze kunt baseren.

Siemens WT47W5G3NL overzicht

Een A++ droger als de Siemens WT47W5G3NL is van alle markten thuis. Je bent in ieder geval verzekerd van een energiezuinig model waarmee je jaarlijks redelijk wat geld kunt besparen. Verder is deze droger nog van een aantal andere functies voorzien, zoals de SelfCleaning Condenser waarmee je op het gebied van onderhoud niet veel te doen hebt. Verder is de droger lekker ruim en daardoor ideaal voor grotere huishoudens van 5 of meer personen.

In de doos

 • Siemens WT47W5G3NL
 • Condensafvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT47W5G3NL

Bijna iedere webshop heeft als extra service dat drogers en andere grote huishoudelijke apparaten voor jou worden geïnstalleerd. Hiermee bespaar je flink wat tijd en heeft de webshop er weer een nieuwe tevreden klant bij. Ook jij kunt je wasdroger door de meeste webshops laten installeren. Is dit niet het geval? Dan is het ook een mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met de meegeleverde handleiding. Hierin staat alles wat je moet weten.

Technische specificaties

Siemens WT47W5G3NL warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: 5 of meer personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 59,57 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT47W5G3NL

Het kost weinig tijd en moeite om de Siemens wartepompdroger te bedienen. Zodra je de was in de droger hebt gedaan sluit je de deur. Met de draaiknop naast het scherm kies je een van de 14 droogprogramma’s. Daarna druk je op start en zal het gekozen programma direct van start gaan. De trommelinhoud van maar liefst 9 kg zorgt ervoor dat je veel was in één keer kunt drogen. Het onderhoud van de wasdroger is erg eenvoudig. Dit is ook een van de redenen om deze droger aan te schaffen. De zelfreinigende condenser zorgt ervoor dat de droger schoon blijft en dus optimaal energiezuinig blijft werken. Ook wordt de pluizenfilter automatisch gereinigd. Zo blijft de lange levensduur van de warmtepompdroger gewaarborgd.

Voor- en nadelen van de Siemens WT47W5G3NL

De Siemens WT47W5G3NL heeft vele voordelen en het gebruiksgemak is er hier zeker één van. Het handige autoDry systeem maakt het gebruik van de droger extra gemakkelijk en aangenaam. Verder kun je dankzij de grote trommelinhoud veel was in één keer drogen. Het toestel is daarnaast ook relatief stil en beschikt over vochtigheidssensoren waardoor de droger automatisch stopt zodra de was droog is. Een mogelijk nadeel van de warmtepomp droogkast is dat het apparaat op het gebied van milieuvriendelijkheid nog achterblijft op een aantal concurrenten. Toch is deze solide droger een goede keus en kun je al flink wat geld besparen en houdt je daarnaast ook het milieu in gedachten. Daarnaast heeft dit model geen trommelverlichting waardoor je in het donker soms was kunt vergeten uit de droger te halen.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

De Siemens WT47W5G3NL heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en is hiermee zeker een goede koop. Vooral voor grote huishoudens is deze wasdroger een goede keus.