Siemens WT48RT00NL warmtepompdroger

Siemens WT48RT00NL warmtepompdroger

De Siemens WT48RT00NL is een prima geprijsde warmtepompdroger die een van de betere keuzes is op het gebied van energiezuinige modellen. Er zijn genoeg duurdere varianten beschikbaar waar deze wasdroger van Siemens niet voor onder doet. Op het gebied van energiezuinigheid is het huishoudelijke apparaat met energieklasse A+++ een zeer goede keus. Maar wat heeft deze voordelige droger nog meer te bieden en hoe geschikt is deze droger voor jouw huishouden? Je leest het hier!

Siemens WT48RT00NL overzichtSiemens WT48RT00NL warmtepompdroger

Stel, je hebt een huishouden van drie of vier personen. Dan is de Siemens WT48RT00NL een zeer geschikte warmtepompdroger. Je hebt de keuze uit verschillende droogprogramma’s waardoor je voor bepaalde was kunt kiezen voor een specifiek programma. Je handdoeken of lingerie kun je daardoor gemakkelijk apart drogen met een speciaal daarvoor bestemd programma. Met deze energiezuinige wasdroger van Siemens kun je daarnaast jaarlijks veel geld besparen die je normaal aan energiekosten zou betalen.

In de doos

 • Siemens WT48RT00NL
 • Condens afvoerslang 2,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT48RT00NL

Een Siemens wasdroger installeren doe je gemakkelijk met behulp van de handleiding die je krijgt meegestuurd. Hierin staat duidelijk aangegeven welke stappen je moet ondernemen voor het installeren van de droger. Het komt tegenwoordig ook steeds vaker voor dat het installeren van de warmtepompdroger bij de service van de webshop hoort. In het beste geval hoef je zelf dus niets te doen en wordt alles voor je geregeld.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,48
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT48RT00NL

Hoe bedien je de Siemens wasdroger? Dit gaat erg eenvoudig. Je stopt de was in de wasdroger. Het maakt hierbij niet uit of je de trommel volledig vult of maar een kleine hoeveelheid was in de droger doet. Daarna doe je de droger dicht en kies je voor het gewenste programma. Met deze warmtepomp droogkast heb je de keuze uit 15 verschillende droogprogramma’s. Vervolgens druk je op het schermpje op de start button. De droger geeft aan wanneer deze weer klaar is. Het is daarbij wel belangrijk om het toestel goed te onderhouden. Dit geldt voor iedere warmtepompdroger. Vooral het schoonmaken van de pluizenfilter is van groot belang: wanneer je dit niet regelmatig doet kan dit in het ergste geval voor brand zorgen. De condensor van de warmtepomp droger is helaas niet zelfreinigend: het onderhoud van de droger kost je dus wat meer tijd.

Voor- en nadelen van de Siemens WT48RT00NL

De energiezuinigheid is het grootste voordeel van de Siemens WT48RT00NL. Je kunt op jaarbasis tot 75 euro aan energiekosten besparen wanneer je deze droger verkiest boven een condensdroger. Daarnaast heb je keuze uit 15 droogprogramma’s en beschikt het toestel over een autoDry systeem waardoor de was nooit zal krimpen. Is de was droog? Dan draait de droger niet onnodig verder en zal deze uit zichzelf stoppen. Een nadeel van de warmtepompdroger is dat de condensor niet zelfreinigend is. Het onderhoud aan de droger kost je dus meer tijd.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

Voor jouw huishouden van drie tot vier personen is de Siemens WT48RT00NL een zeer goede keus. Je kiest voor een energiezuinige droger met energieklasse A+++ die daarnaast ook veel ruimte biedt voor grotere hoeveelheden was. Dankzij de autoDry functie en de automatische stop als de was droog is heeft dit model droogkast zeker een streepje voor op de concurrentie.