Siemens WT4H8Y77NL warmtepompdroger

Siemens WT4H8Y77NL warmtepompdroger

Een wasdroger is in veel gezinnen onmisbaar: de natte was uit de wasmachine kan direct in de droger worden gedaan om vervolgens snel te drogen. Er zijn veel aandachtspunten om op te letten bij het uitkiezen van een nieuwe warmtepompdroger. Een daarvan is de prijs, maar ook de energieklasse is tegenwoordig erg belangrijk, met het oog op milieu. De Siemens WT4H8Y77NL is een van de duurdere warmtepompdrogers uit het assortiment van Siemens. Maar krijg je ook waar voor je geld? Dat ontdek je met de informatie op deze pagina!

Siemens WT4H8Y77NL overzichtSiemens WT4H8Y77NL warmtepompdroger

Met de Siemens WT4H8Y77NL haal je een moderne wasdroger in huis die van alle gemakken is voorzien. De A++ warmtedroger is niet de meest zuinige in het assortiment van Siemens, maar je kunt er alsnog veel geld mee besparen. Daarnaast heeft deze droogkast van Siemens tal van andere handige extra’s die een hoop goedmaken. Zo heeft deze stille droger een trommelinhoud van 9 kg: hiermee is de trommel van deze droger een stuk groter dan andere modellen. De bediening van de droger is erg eenvoudig en daarnaast is de warmtepomp droger geschikt voor de grotere gezinnen met drie of meer kinderen.

In de doos

 • Siemens WT4H8Y77NL
 • Condens afvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT4H8Y77NL

Zelf de wasdroger installeren? Dat doe je aan de hand van de meegeleverde handleiding. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe je alles aansluit. Gelukkig is de kans ook erg groot dat de installatie voor je wordt gedaan. Veel webshops doen er alles aan om van jou een blije klant te maken. En het installeren van je warmtepompdroger hoort daar zeker bij.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 9 kg
 • Voor huishouden: gezin met 3 of meer kinderen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 63 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 59,57 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 60 x 63,4
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT4H8Y77NL

Je kunt de Siemens WT4H8Y77NL op verschillende manieren bedienen. Doe de was in de droger, sluit de deur en gebruik de draaiknop naast het scherm om het gewenste programma te selecteren. Er zijn onder andere speciale programma’s voor sportkleding, handdoeken en overhemden. Druk vervolgens op de startknop op het scherm. De wasdroger begint direct met het programma. Het apparaat is daarnaast ook te bedienen via de Home Connect app op de smartphone. Ook is het toestel voorzien van een SelfCleaning Condenser: hiermee spoelt de droger automatisch schoon onder het drogen en blijft daardoor behalve schoon ook energiezuinig. Daarnaast scheelt het jou veel onderhoud. Maak wel altijd het pluizenfilter schoon wanneer je de wasdroger hebt gebruikt.

Voor- en nadelen van de Siemens WT4H8Y77NL

Het gebruiksgemak is zeker een van de voordelen van de Siemens wasdroger. Dankzij de Home Connect app kun je de warmtepompdroger altijd bedienen, waar je ook bent. Zo kun je de droger bijvoorbeeld pauzeren wanneer je even de deur uit moet voor een boodschap. Verder maakt de Siemens WT4H8Y77NL zichzelf schoon en voorkomt het handige autoDry systeem dat de was niet krimpt. Een mogelijk nadeel van deze droger is dat deze geen stoomfunctie bevat. Hierdoor wordt de was niet glad gestoomd in de trommel. Ook is het huishoudelijke apparat aan de prijzige kant en zijn er modellen beschikbaar met een nog betere energieklasse.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

De Siemens WT4H8Y77NL is een zeer goede keus als warmtepompdroger wanneer je ten alle tijden wilt genieten van de beste functies en het ultieme gebruiksgemak. Onder andere de bediening via de app zorgt hiervoor. Geef je hier niet veel om maar wil je wel graag een energiezuinige droger? Dan zijn er ook nog betere opties beschikbaar van Siemens of een ander merk.