Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric warmtepompdroger

Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric warmtepompdroger

Een goede wasdroger moet vandaag de dag aan een aantal zaken voldoen. Zo moet de wasdroger natuurlijk de was drogen, maar ook gebruiksvriendelijk zijn. Daarnaast speelt ook energiezuinigheid een steeds grotere rol. Consumenten houden zich meer bezig met het milieu en willen geld besparen met het gebruik van een goede warmtepompdroger. Met de Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric kies je voor een A++ droger die van alle gemakken is voorzien. Hier lees je alle informatie, voor- en nadelen over dit type warmtepompdroger van Siemens.

Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric overzicht

De Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric is een A++ droger met veel bruikbare functies en is daarmee een van de populaire apparaten op dit moment. Met een trommelinhoud van 8 kg kun je heel wat was kwijt en daarnaast is de droger met 64 dB ook relatief stil. Wanneer je op zoek bent naar een energiezuinige warmtepompdroger zijn er zeker andere opties op de markt met een nog beter energielabel. Toch is het zeker niet slim om de Siemens wasdroger hierop af te schrijven. Want deze droger heeft nog meer te bieden.

In de doos

 • Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric
 • Condensafvoerslang 1,5 meter
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric

Een groot voordeel bij het bestellen van de deze warmtepomp droger is dat de meeste webshops ook de installatie van de droger regelen. Dit betekent dat je daar zelf geen tijd aan hoeft te besteden en dat is wel zo prettig. Vooral wanneer je zelf geen verstand hebt van aansluitingen. Mocht je toch wel zelf de aansluitingen verrichten, dan doe je dit met behulp van de handleiding. Hierin staat ook alle andere bruikbare informatie over dit model wasdroger van Siemens.

Technische specificaties

Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: gezin met 1 of 2 kinderen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 49,22 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric

Het bedienen van de Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric gaat erg eenvoudig. Zo kun je de was in de trommel stoppen en vervolgens de deur sluiten. Met de draaiknop naast het scherm kun je het gewenste programma kiezen. Er zijn onder andere speciale droogprogramma’s voor wol en handdoeken. Vervolgens druk je op start en zal het programma direct beginnen. Daarbij is dit huishoudelijke apparaat gemakkelijk te onderhouden en dat komt voornamelijk door de SelfCleaning Condenser die tijdens het drogen automatisch schoonspoelt. Hiermee bespaar je energie en tijd die jij niet hoeft te besteden aan het reinigen van de droger. Hoewel het altijd belangrijk is om de droger goed schoon te houden aan de binnenkant neemt de SelfCleaning Condenser deze taak grotendeels op zich.

Voor- en nadelen van de Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric

De Siemens WT7U4650NL iQ500 iSensoric heeft als belangrijkste voordeel dat het gebruiksgemak zeer groot is. Je hebt nauwelijks onderhoud aan deze wasdroger en daarnaast is er voor iedere kledingsoort wel een geschikt droogprogramma. Verder is de Siemens warmtepomp droogkast erg stil en kun je dus ook ‘s nachts prima een was in de droger doen zonder dat je daar geluidsoverlast van krijgt. Het toestel heeft ook geen stoomfunctie voor het gladstomen van de kleding. Het kan dus voorkomen dat de kleding er gekreukt uit komt. Verder zijn er geen nadelen die een grote rol spelen in de keuze van deze droger.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

Deze wasdroger is een uitstekende keus voor gezinnen met jonge kinderen. Dit komt voornamelijk door de vele ruimte in de droger waarmee grote hoeveelheden was direct gedroogd kunnen worden. Een andere reden om voor deze wasdroger te gaan is de kinderbeveiliging. Daarnaast kun je hem mooi combineren met een Siemens wasmachine.