Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric warmtepompdroger

Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric warmtepompdroger

Een van de beter geprijsde warmtepompdrogers in het assortiment van Siemens is de Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric. Er zijn een aantal redenen waarom dit model geliefd is onder consumenten en waarom het ook voor jou een goede wasdroger kan zijn. De A++ warmtepompdroger is van alle gemakken voorzien en biedt tal van fijne extra’s waar je dagelijks de vruchten van plukt. Wil je meer weten over deze warmtepompdroger van Siemens? Hier lees je de belangrijkste informatie en kun je ontdekken of deze droger jouw geld waard is.

Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric overzicht

Met de Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric haal je voor 699 euro een goede droger in huis. Maar krijg je met dit huishoudelijke apparaat ook waar voor je geld? Als het ligt aan de energiezuinigheid zijn er natuurlijk nog zuinigere modellen, maar daar doet dit model niet direct voor onder. Daarnaast heeft deze droger nog een aantal andere prettige kenmerken waarvan je kunt profiteren, zoals de SelfCleaning Condenser en de duurzame RVS trommel.

In de doos

 • Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric
 • Handleiding

Installatie van de Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric

Meestal wordt de installatie van de warmtepompdroger uitgevoerd door de leverancier waar je de droger bestelt. Veel webshops bieden standaard deze service. Is dit niet het geval bij de webshop waar jij je warmtepomp droger bestelt? Dan kun je ook zelf aan de slag met de handleiding die je meegestuurd krijgt. Hierin staat alle informatie over het installeren van je nieuwe droger.

Technische specificaties

Siemens WT7U4660NL iQ500 iSensoric warmtepompdroger

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 14
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 49,22 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,2 x 59,8 x 65,2
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric

Zo bedien je de Siemens wasdroger: je doet de deur open en stopt de was in de trommel. Je kunt er ook voor kiezen om kleinere hoeveelheden was in de droger te doen. Deze hoeft niet helemaal vol te zitten. Daarna sluit je de deur en kies je een van de 14 droogprogramma’s. Er zijn onder andere programma’s voor handdoeken en wollen kleding. Nadat je een programma hebt gekozen met de draaiknop druk je op de startknop. Het programma gaat meteen van start. Op het gebied van onderhoud wordt een groot gedeelte je al uit handen genomen door de droger zelf. De Siemens warmtepomp droogkast heeft een SelfCleaning Condenser die zichzelf reinigt tijdens het drogen. Dit bespaart jou tijd en daarnaast blijft de droger energiezuinig. Ook behoud je op deze manier de lange levensduur. Ook de pluizenfilter wordt automatisch gereinigd.

Voor- en nadelen van de Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric

Een groot voordeel van de warmtepompdroger is dat je zeer weinig onderhoud hebt aan de droger dankzij de zelfreinigende condenser. Verder is de droger relatief stil en kun je dus ook later op de avond een wasje drogen. Ook is de Siemens droogkast met warmtepomptechniek voorzien van kinderbeveiliging: zo voorkom je dat kleine kinderen ongewenst op knopjes gaan drukken. Hoewel het apparaat energieklasse A++ heeft, zijn er ook drogers die nog zuiniger zijn. Verder heeft dit model helaas geen stoomfunctie waarmee het wasgoed glad uit de droger kan worden gehaald. Het kan voorkomen dat het wasgoed gekreukeld is.

Conclusie Siemens warmtepompdroger

De vraag luidt: is de Siemens WT7U466ONL iQ500 iSensoric je geld waard? Dit is het zeker wanneer je op zoek bent naar een goede en redelijk betaalbare droger die nauwelijks onderhoud nodig heeft en daarnaast ook meerdere droogprogramma’s aanbiedt.