Trotec PAC 2100 X mobiele airco

Trotec PAC 2100 X mobiele airco

Het is weer zomer en de temperaturen stijgen steeds verder. Tijd om te kijken naar een mobiele airco voor thuis. Trotec is een geliefd merk onder Nederlanders en Belgen, als het gaat om airconditioners. Als je kijkt naar de best verkochte merken van dit moment, doet Trotec mobiele airco’s het altijd goed. Ze bieden dan ook betaalbare airco’s die veelal gericht zijn op het verkoelen (dan wel verwarmen) van kleinere ruimtes. Hierdoor blijven ze betaalbaar voor iedereen. Bovendien wordt geclaimd dat het met de kwaliteit ook goed zit. Maar is dat echt zo? Hieronder wordt de Trotec PAC 2100 X nader bekeken.

Trotec PAC 2100 X overzicht

Trotec richt zich veelal op de kleinere ruimtes, zo ook de PAC 2100 X. Deze verrijdbare airco is geschikt voor ruimtes met een oppervlak tot 23 vierkante meter. Het heeft het energielabel A, wat relatief zuinig is. Met een koelvermogen van 7000 BTU voldoet dit model prima voor kleine ruimtes. Bovendien is verkoeling brengen niet het enige wat dit model kan, want verwarmen en ventileren zijn tevens mogelijkheden. Het geluidsniveau ligt rond de 63 Db, maar in nachtmodus ligt dit lager.

In de doos

 • Trotec PAC 2100 X
 • Buis
 • Afstandsbediening

Installatie van de Trotec PAC 2100 X

Voor het installeren van de mobiele airco heb je geen installateur nodig om de boel te monteren. Je kunt deze gewoon helemaal zelf plaatsen. Dit scheelt qua kosten. Bovendien is het plaatsen van de mobiele airconditioner zeer eenvoudig. Een kind kan de was doen.

Technische specificatiesTrotec PAC 2100 X mobiele airco

 • Energielabel: A
 • Koelvermogen: 7000 BTU
 • Ruimte: 23 vierkante meter
 • Geluid: 63 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • LED display
 • Inclusief nachtmodus
 • Modi: verkoelen, verwarmen en ventileren

Bediening en onderhoud van de Trotec PAC 2100 X

Zoals bij de meeste airco’s het geval is, kun je de Trotec PAC 2100 X mobiele airco bedienen op het apparaat zelf. Hier stel je alles in, van temperatuur tot aan de modi. Ook zet je deze hier aan of uit. Maar dankzij de meegeleverde afstandsbediening is het ook mogelijk om het apparaat van afstand aan te sturen. Handig, want zo hoef je niet uit je luie stoel op te staan om het apparaat naar wens af te stellen. Zoals bij de meeste airconditioners het geval is, zul je van tijd tot tijd de filters moeten vervangen. Doe dit geregeld, want nieuwe filters zorgen er voor dat je airconditioning beter werkt. Bovendien moet het systeem meer moeite doen wanneer de filters vies zijn, wat niet best is voor de levensduur. Zorg er tevens voor dat je van tijd tot tijd de buitenzijde met een doekje schoonmaakt. Dat ziet er wel zo netjes uit, en het voorkomt dat stof in de airco terecht komt.

Voor- en nadelen van de Trotec PAC 2100 X

Als je op zoek bent naar een mobiele airco voor kleine ruimtes die naast koelen ook kan verwarmen, voldoet de Trotec PAC 2100 X mobiele airco. Bovendien is de prijs niet al te hoog, dit is één van de goedkopere varianten. Middels de afstandsbediening stuur je deze airco van een afstand aan. Daarnaast is er de nachtmodus, waardoor deze airconditioner ook geschikt is voor je slaapkamer. Het model richt zich dus specifiek op de kleinere ruimtes. Als je een ruimte van meer dan 23 vierkante meter wilt afkoelen dan wel wilt verwarmen, kun je beter kiezen voor een grotere variant. Daarnaast is het energielabel A prima, maar er zijn ook modellen die labels zoals A+, A++ en A+++ hebben. Er zijn dus zuinigere varianten.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een airco op wieltjes voor een kleinere ruimte die niet al te duur is, is de Trotec PAC 2100 X een prima keuze. Dit apparaat doet zijn ding, zowel tijdens de zomer als in de winter. Dat deze van afstand te bedienen is, is een groot pluspunt. Bovendien is het plaatsen geen probleem. Schaf je een mobiele airco aan en heb je nog geen warmtepompdroger? Schaf er dan nu een aan, want in de zomer zijn er regelmatig aanbiedingen te vinden!