Trotec PAC 2600 X mobiele airco

Trotec PAC 2600 X mobiele airco

Trotec focust zich als merk vooral op de airconditioners voor kleinere ruimtes. Niet alleen zijn deze goedkoper, maar door deze focus kunnen deze airco’s aan al jouw eisen voldoen. Wat Trotec mobiele airconditioners daarnaast uniek maakt, is dat ze continu innoveren. De Trotec PAC 2600 X is hier een goed voorbeeld van. Dit is de eerste zogenaamde slimme airco van dit merk. Bovendien is dit één van de meest krachtige varianten en is er veel mogelijk aan de hand van dit apparaat. Hoe dat zit? Hieronder kun je in meer detail over deze verrijdbare airco lezen.

Trotec PAC 2600 X overzicht

De Trotec PAC 2600 X mobiele airco is een relatief zuinige airco die door het merk zelf getypeerd wordt als een smart airco. Dit komt onder meer door de stroom besparende functie, waardoor deze airco als het ware weet wanneer deze aan en moet, maar ook hoeveel deze een ruimte dient te koelen. Zo bespaar je een hoop stroom en een hoop geld. Zelfs tijdens de heetste zomers bespaar je zo flink, zonder in te boeten op het gebied van verkoeling. Dankzij de nachtmodus is deze verplaatsbare airconditioner tevens geschikt voor de slaapkamer.

In de doos

 • Trotec PAC 2600 X
 • Buis
 • Afstandsbediening

Installatie van de Trotec PAC 2600 X

Voor de installatie van een airco zoals deze is het altijd de vraag of je deze moet laten installeren door een vakman of niet. Dit wordt veelal aangegeven bij de webshop waar je de airco koopt. In het geval van de Trotec PAC 2600 X kun je deze geheel zelf installeren.

Technische specificatiesTrotec PAC 2600 X mobiele airco

 • Energielabel: A
 • Koelvermogen: 9000 BTU
 • Ruimte: 34 vierkante meter
 • Geluid: 63 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • LED display
 • Inclusief nachtmodus
 • Modi: verkoelen, ontvochtigen en ventileren

Bediening en onderhoud van de Trotec PAC 2600 X

Van oudsher kun je airco’s bedienen op de airco zelf, en deze functie is nog altijd bij de airconditioners van nu aanwezig. Zo ook bij dit model. Maar de technologie staat niet stil, en daarom kun je voortaan ook airco’s van afstand aansturen middels een afstandsbediening. In dit geval wordt deze meegeleverd in de doos. Het onderhouden van een airco is gelukkig een niet al te moeilijke klus. Het is gewoon een kwestie van uitvoeren. Het meest belangrijke onderhoud dat je kunt plegen, is het verwisselen van de filters van tijd tot tijd. Daarnaast is het aan te raden de buitenkant eens in de zoveel tijd schoon te vegen met een doekje. Het oog wil ook wat, toch?

Voor- en nadelen van de Trotec PAC 2600 X

Naast dat Trotec bekend staat om zijn betaalbare klimaatbeheerssystemen, is één van de pluspunten dat dit een slimme airco is die je veel stroom en geld bespaart. Dankzij het koelvermogen van 9000 BTU kun je kleine tot gemiddelde ruimtes van verkoeling voorzien. Bovendien is deze mobiele airconditioner in nachtmodus zeer stil. Alhoewel verkoelen, ontvochtigen en ventileren mogelijk zijn, is verwarmen geen optie. Tijdens de winter heb je dus niet zoveel aan deze airco. Het energielabel A is goed, maar kan beter. Voor mid-grote tot grote ruimtes kun je daarnaast beter voor een ander model kiezen.

Conclusie

Voor kleine tot klein-gemiddelde ruimtes is de Trotec PAC 2600 X mobiele airco een prima keuze. Door de ‘slimmigheid’ van dit apparaat bespaar je veel stroom en dus veel geld. Voor ruimtes tot 34 vierkante meter is dit een goed model. Wel laat het gemis van verwarming zich voelen in de winter.