Warmtepompdroger voordelen

Warmtepompdroger voordelen?Warmtepompdroger voordelen | Warmtepompdrogers zijn hard op weg om de nieuwe standaard te worden op het gebied van wasdrogers. Maar waarom is dat? Deze drogers zijn gemiddeld duurder dan luchtafvoer- of condensdrogers, dus hoe komt het dat ze ondanks deze hogere prijs zo populair zijn? We zetten hier eerst de voordelen van een warmtepompdroger kort op een rijtje, en kijken daarna kritisch naar de nadelen. Zo weet je precies of een warmtepompdroger iets voor jou is.

Warmtepompdroger voordelen | Zuiniger met energie

Een warmtepomp kan veel efficiënter warmte opwekken dan een traditioneel elektrisch verwarmingselement. Bovendien kan de droger functioneren met een lagere temperatuur. Dat geeft warmtepompdrogers een streepje voor op zowel condens- als luchtafvoerdrogers. Wat een wasdroger met warmtepomp gemeen heeft met een condensdroger, is dat warme lucht niet wordt uitgeblazen, maar gecirculeerd en dus efficiënt wordt hergebruikt. Ten slotte zorgen slimme sensoren in de wasdroger ervoor dat het programma op tijd stopt, door continu de vochtigheid te meten.

Geschikt voor (bijna) alle soorten wasgoed

Zou je er ooit aan gedacht hebben je favoriete wollen trui in de droger te doen? Misschien ben je een beetje terughoudend, maar vertrouw ons: je kunt hem gerust in een warmtepomp wasdroger doen. Wol krimpt niet in een warmtepompdroger op de juiste programma’s, want de lucht is veel minder warm. Tevens gaat de warmtepomp droogkast niet te lang door (een belangrijke oorzaak van krimp) door de sensorbesturing en verdeelt de lucht zachtjes en gelijkmatig. Daardoor kunnen allerlei kwetsbare stoffen wel in een warmtepompdroger, die niet in een condens- of luchtafvoerdroger kunnen.

Warmtepompdroger nadelen

Een warmtepompdroger klinkt door de voordelen dus terecht als de beste droogtechnologie die er is. Toch zijn er twee belangrijke nadelen bij een warmtepompdroger. De aanschafprijs hoger en het drogen duurt langer. Het eerste bezwaar, de aanschafprijs, wordt (deels) goedgemaakt door de bezuiniging op je energierekening, maar het is nog altijd veel geld in een keer. De langere droogtijd is iets waar je rekening mee moet houden. Er zijn wel snellere warmtepompdrogers, dus je kunt erop letten bij het vergelijken van warmtepompdrogers.

Conclusie: warmtepompdroger kopen of niet?

Nu je de voor- en nadelen gezien hebt, ben je misschien vanzelf overtuigd: jouw volgende wasdroger wordt een warmtepomp droger. Een prima keuze, want afgezien van de aanschafprijs of de langere droogtijd zijn er weinig redenen waarom je voor een condensdroger of een luchtafvoerdroger zou moeten kiezen. Let wel goed op je persoonlijke wensen wat betreft mogelijkheden en kwaliteit, want er is nog genoeg te vergelijken onder warmtepomp wasdrogers. Je kunt om budgettaire redenen kiezen voor een goedkope warmtepompdroger of kijken naar de best verkochte warmtepompdrogers van dit moment.

3 gedachtes op “Warmtepompdroger voordelen”

  1. Hallo Wil,

   Je kleding slijt niet meer dan in luchtafvoerdroger. Er kan inderdaad meer slijtage ontstaan doordat het droogprogramma langer duurt, maar aan de andere kant slijt het wasgoed minder door de lagere temperatuur waarmee een warmtepompdroger droogt.

   Vriendelijke groet,
   Warmtepompdrogerkopen.nl

 1. Onze warmtepomp droger krijgt, na bijna 2 jaar gebruik, de was niet meer goed droog. Ik heb een beetje op internet gezocht en het lijkt erop dat hij uit elkaar moet om schoon gemaakt te worden. Ik heb het dan niet over de filters. Als je dat zelf niet kunt dan is plotseling financieel niet meer zo aantrekkelijk. Onze vorige gasdroger heeft in 20 jaar nooit onderhoud nodig gehad. De volgende warmtepomp droger wordt er een met zelfreinigende condensor. Aandachtspuntje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *