Warmtepompdroger bedienen met een app

Warmtepompdroger bedienen met een app?Warmtepompdroger bedienen met een app? | Warmtepompdrogers zijn een nieuwe technologie, en voorzien van allerlei slimme elektronica om het droogprogramma te regelen. Maar het kan nog slimmer door je droger aan te sluiten op je wifi netwerk en zo op te nemen in je Smart Home. Of je wilt hem gewoon met een smartphone-app kunnen bedienen. Zijn warmtepompdrogers met wifi en bediening met een app een gimmick, of is er een meerwaarde? En hoe sluit je zo’n slimme wasdroger aan en gebruik je deze? Wij bespreken de technologie hier met enkele aanwijzingen en wasdroger tips.

Verbind je warmtepompdroger met je wifinetwerk

Allereerst moet je na het installeren van de warmtepompdroger de machine opnemen in je wifi-thuisnetwerk. Een veelgebruikte manier is om eerst de bijbehorende app te installeren op je smartphone (zie hieronder). Als je deze met je wifinetwerk verbindt, vindt de app automatisch het signaal van je wasdroger en brengt hij de verbinding tot stand. In de handleiding van je apparaat vind je een precieze uitleg hoe je de droger met wifi kunt verbinden.

Warmtepompdroger bedienen? App installeren

Een smartphone-app is onmisbaar als je een warmtepompdroger met wifi hebt. De meeste apps voor drogers zijn gratis verkrijgbaar in de Google Play- of in de iOS App Store. Meestal moet je je registreren bij een service met een gebruikersnaam en wachtwoord. Zo kun je toegang krijgen tot je apparaat ook buiten je wifi-netwerk en kun je bijvoorbeeld de wasdroger starten of instellen vanaf je werk. En warmtepompdroger bedienen was nog nooit zo makkelijk.

Warmtepompdroger en smart home

Een warmtepomp droogkast is maar een van de vele apparaten in je huis die met het internet verbonden kunnen worden en zo een smart home vormen. Daarom kiezen sommige fabrikanten voor een merkonafhankelijk platform: bijvoorbeeld Home Connect. In de app heb je dan alle informatie en functies onder de vingers van niet alleen je warmtepompdroger, maar bijvoorbeeld ook je vaatwasser, koelkast en verlichting. Verder is bediening met stemgestuurde apparaten mogelijk, zoals een Google Home of een Amazon Echo. Als je dit belangrijk vindt kun je het best een warmtepompdroger kiezen die deze functies bevat.

Mogelijkheden

Wat heb je nu precies aan de bediening met een app? Het in- en uitladen van de was moet je nog altijd zelf doen. Toch heeft een app wel meerwaarde. Het is handig om als je beneden op de bank zit, een pushbericht te krijgen als de wasdroger klaar is. Daarnaast heeft de app veel meer mogelijkheden dan het display van de droger. Op deze manier zie je zo veel meer gedetailleerde informatie. Je kunt bijvoorbeeld het verbruik nauwkeurig bijhouden. Ook kan een smartphone-app gedetailleerde statusmeldingen geven vooral handig bij storingen.