Warmtepompdroger onderhoud

Warmtepompdroger onderhoud?Warmtepompdroger onderhoud – Tips voor onderhoud van warmtepompdrogers | Met het juiste gebruik en een beetje zorg en aandacht blijf je jarenlang plezier hebben van je warmtepompdroger. Welke verzorging en onderhoud heeft je wasdroger nodig? In principe is het regelmatig schoonmaken al genoeg. Vooral de (uitneembare) filters moet je goed reinigen, want juist hier kan stof en vuil ophopen. Dit blokkeert de luchtstroom, zodat de droger minder goed werkt, meer energie verbruikt en je kleding niet meer lekker ruikt. Hier geven we een paar tips over hoe je je warmtepompdroger in topconditie houdt.

Warmtepompdroger onderhoud | 1 | Pluisfilter schoonmaken

Zelfs de beste warmtepompdroger met je soms reinigen. Eigenlijk is het schoonmaken van het pluisfilter het gemakkelijkste, maar je moet het wel het vaakst doen. Gelukkig zit het pluisfilter bij de meeste wasdrogers op een gemakkelijke plek, vooraan bij de trommel. Met de hand kun je na iedere droogbeurt het pluis hier grotendeels uit verwijderen. Tip: af en toe, bijvoorbeeld eens per maand bij gemiddeld gebruik van de warmtepomp droger, kun je het filter en de plek van het filter in de droger stofzuigen.

Warmtepompdroger onderhoud | 2 | Condensor reinigen

De condensor is de belangrijkste plek in een warmtepompdroger waar stof en vuil voor problemen kan zorgen. Het probleem is echter dat je vaak moeilijk bij een ingebouwde condensor komt. Daarvoor hebben de diverse fabrikanten verschillende oplossingen bedacht om deze filters (deels) zelfreinigend te maken. Dan hoef je alleen een rooster af en toe te borstelen of een opvangbakje te legen. Raadpleeg de handleiding van je warmtepomp droogkast voor specifieke instructies.

Warmtepompdroger onderhoud | 3 | Trommel vanbinnen schoonmaken

Als je een wasdroger lange tijd gebruikt, kunnen er deeltjes (bijvoorbeeld minuscule zeepresten) achterblijven, wat je ook in wasmachines aantreft als het zogenaamde vetluis. Daar gaat je was onfris van ruiken, maar er is nog een nadeel. De sensoren in en om de trommel kunnen hun werk niet meer goed doen als de trommel vies is. In principe heb je de trommel zo weer schoon en fris met een warm sopje, maar controleer wel eerst even de aanwijzingen in de handleiding.

Warmtepompdroger onderhoud | 4 | Buitenkant warmtepompdroger

Het is fijn als je wasdroger er ook aan de buitenkant schoon uitziet. Zeker als je een fraai designmodel hebt. En het is sowieso altijd hygiënisch om dit ook bij te houden. Haal dus ook regelmatig een spons of doek met warm water of sop over de buitenkant. Sommige wasdrogers hebben een luxe afwerking met een beschermende, vuil- en krasbestendige laag. Pas dus op met agressieve schoonmaakmiddelen en bijvoorbeeld schuursponsjes. Lees eerst wat er wel en niet kan in de handleiding voor je gaat schrobben op je dure of goedkope warmtepompdroger.

3 reacties op “Warmtepompdroger onderhoud”

  1. Hallo Wilmy,

   Het is lastig om dit van afstand te bepalen. Ten eerste raden wij aan de handleiding erbij te nemen en te kijken bij het hoofdstuk over storingen cq problemen verhelpen. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact op met de klantenservice van de winkel waar je het toestel hebt gekocht.

   Vriendelijke groet,
   Warmtepompdrogerkopen.nl

 1. Ik wou een miele warmte pomp droger kopen, doch om de onderste filter er uit te halen, is niet te doen, zo zwaar gaat dit.
  helaas wordt het een ander merk goedkope condensdroger, trouwens een warmtepomp droger duurt enorm lang voor de was droog is. Je gaat toch niet uit huis met z’n apparaat nog aan.

Reacties zijn uitgeschakeld.