Whirlpool FT M22 82Y EU warmtepompdroger

Whirlpool FT M22 82Y EU warmtepompdrogerWhirlpool FT M22 82Y EU warmtepompdroger | Het duurste model binnen het assortiment aan warmtepompdragers van Whirlpool is de Whirlpool FT M22 82Y EU. Het duurste model wordt je niet zomaar: veelal beschik je óf over de meeste functies óf je bent de meest zuinige variant binnen het assortiment. Zuinige varianten besparen je immers een hoop energie en geld tijdens hun levensduur. Dit model warmtepomp droogkast valt vooral op door zijn eigenschappen, maar ook op het gebied van zuinigheid heeft deze droger je een hoop te bieden. Wist je dat je, tijdens de levensduur van dit apparaat, zo’n 840 euro kunt besparen op je energiekosten? Klinkt goed, toch? Hieronder gaan we dieper in op de eigenschappen en functies van deze warmtepompdroger. Hierop gebaseerd wordt een waardeoordeel geveld: is deze droger de moeite waard?

Whirlpool FT M22 82Y EU overzicht

Inmiddels is menig duurdere variant van een warmtepompdroger voorzien van een sensor en dit toestel is geen uitzondering op deze regel. Deze wasdroger maakt gebruik van de 6th SENSE sensoren om de temperatuur en de mate van vocht binnen de droger aan te voelen. Hier wordt de droogtijd automatisch op aangepast, zodat de warmtepompdroger nooit langer bezig is dan nodig. De condensor reinigt zichzelf, waardoor je weinig tijd hoeft te spenderen aan het onderhouden van het apparaat. Ook het energieverbruik ligt hierdoor lager. Aan de hand van de afvoerslang wordt het condenswater automatisch weggeleid.

In de doos

 • Whirlpool FT M22 82Y EU
 • Handleiding

Installatie van de Whirlpool FT M22 82Y EU

Over het algemeen wordt de installatie van de warmtepompdroger uitgevoerd door de leveranciers van de webshop waarbij je bestelt. Dit is de norm bij webshops. Mocht dit niet het geval zijn, kun je aan de hand van de overzichtelijke handleiding zelf aan de slag. Binnen deze handleiding vind je ook uitleg over de diverse functies van de droger en van welke programma’s je gebruik kunt maken en hoe. Alles wat je moet weten over deze droger vind je in de handleiding.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: ouders + 3 of meer kinderen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 53,82 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,9 x 59,5 x 64,9
 • Kleur: wit

Bediening van de Whirlpool FT M22 82Y EU

De bediening van de Whirlpool warmtepompdroger verloopt ongeveer hetzelfde als iedere andere droogmachine. Ten eerste vul je de trommel, met een inhoud van 8 kg, met de was die je wilt laten drogen. Vervolgens zet je de droger aan. Middels de draaiknop kun je het programma selecteren dat je wilt laten draaien. Wanneer je het juiste programma geselecteerd hebt, zet je de wasdroger aan. Let wel op dat de deur gesloten is, anders zal de droger niet starten. Op het display vind je relevante info zoals hoe lang de droger er nog over moet doen. Als het programma is afgerond, dien je de droger uit te zetten. Je was is nu gedroogd.

Onderhoud van de Whirlpool FT M22 82Y EU

Qua onderhoud zul je weinig tijd kwijt zijn aan deze warmtepompdroger. De condensor reinigt immers zichzelf. Wel wordt altijd aangeraden om na iedere droogbeurt het pluizenfilter te legen. Dit voorkomt een mindere werking van de warmtepomp droogkast, en bovendien kan het slechte bijhouden van het legen van de filter nare gevolgen hebben. Doe dit dus na iedere droogbeurt.

Voordelen van de Whirlpool FT M22 82Y EU

Door de 6th SENSE sensoren spendeert de warmtepomp droger nooit meer tijd dan nodig is aan het drogen van de was. De droogtijd is bij deze droger dus geoptimaliseerd. Daarnaast reinigt de condensor zichzelf, zodat je niet onnodig tijd aan onderhoud hoeft te spenderen. Het energieverbruik ligt hierdoor tevens lager. Het condenswater wordt afgevoerd via de slang. Het is tevens een aangenaam stille droger. De ruimte waarin de droger staat wordt tevens niet al te warm. Al met al een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding.

Nadelen van de Whirlpool FT M22 82Y EU

Door de hoge mate waarin vocht wordt uitgestoten, zo’n 11% meer dan de gemiddelde warmtepompdroger, is deze droogkast minder geschikt voor kleinere ruimtes. Daarnaast is de aansluitkabel ietwat kort.

Conclusie

Door de uitstekende prijs – kwaliteit verhouding is deze warmtepomp wasdroger een echte aanrader. Niet voor niets is dit de duurste variant binnen het assortiment van Whirlpool. Een goede aankoop waar je geen spijt van zult krijgen.