Whirlpool FT M22 8X2B EU warmtepompdroger

Whirlpool FT M22 8X2B EU warmtepompdroger

Een warmtepompdroger kopen? Dan is het logisch om naar een aantal belangrijke zaken te kijken die je helpen een goede beslissing te maken. In de eerste plaats wil je vanzelfsprekend een warmtepompdroger die de juiste hoeveelheid was kan drogen voor jouw huishouden. Verder speelt ook de energiezuinigheid een steeds grotere rol. Heb je een huishouden dat uit drie tot vier personen bestaat en hecht je veel waarde aan energiezuinigheid? Dan is de Whirlpool FT M22 8X2B EU zeker een goede optie. Hier lees je alles over deze warmtepompdroger van Whirlpool.

Whirlpool FT M22 8X2B EU overzichtWhirlpool FT M22 8X2B EU warmtepompdroger

De Whirlpool FT M22 8X2B EU is met energieklasse A+++ een zeer zuinige warmtepompdroger: een goede keus voor iedereen die graag geld wil besparen bij het drogen van kleding. Een niet onbelangrijk detail is dat de het toestel een betaalbare wasdroger is die alsnog is uitgerust met een zeer gunstige energieklasse. Dit maakt het ook met een minder budget mogelijk om te kiezen voor een zuinige warmtepompdroger. Verder is de warmtepomp droogkast een goede droger voor gezinnen die uit drie tot 4 personen bestaan en heb je genoeg mogelijkheden als het gaat om droogprogramma’s.

In de doos

 • Whirlpool FT M22 8X2B EU
 • Condens afvoerslang 58 cm
 • Handleiding

Installatie van de Whirlpool FT M22 8X2B EU

Het is erg eenvoudig om deze warmtepomp wasdroger te laten installeren door de leverancier of door de webshop waar je de droger hebt besteld. In de meeste gevallen hoef je hier dus zelf niet veel aan te doen. Op deze manier bespaar jij heel wat tijd en moeite. Ga je de Whirlpool wasdroger wel zelf installeren? Dan vind je een duidelijke beschrijving terug in de handleiding. Zo is het installeren van je nieuwe wasdroger zo gebeurd.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 53,82 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,8 x 59,5 x 65
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Whirlpool FT M22 8X2B EU

Het is erg eenvoudig om deze wasdroger van Whirlpool te bedienen. Voor het eerste gebruik lees je de handleiding waarin duidelijk staat aangegeven hoe alles werkt. Wanneer je het eenmaal onder de knie hebt kost het je nog nauwelijks tijd. Je kunt de was in de trommel doen: er past tot 8 kg aan was in. Vervolgens kies je het programma: je kunt onder andere kiezen uit programma voor jeans, overhemden, sportkleding of beddengoed. Ook is er een speciaal eco programma. Selecteer het programma en druk op start. Als het programma klaar is kun je de droger leeghalen. Het is belangrijk om de machine wel met enige regelmaat goed schoon te maken, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Door je wasdroger regelmatig te reinigen behoud je de lange levensduur. Het pluizenfilter maak je bij voorkeur na iedere droogbeurt schoon.

Voor- en nadelen van de Whirlpool FT M22 8X2B EU

Een groot voordeel van de Whirlpool FT M22 8X2B EU is dat je kunt profiteren van de energieklasse A+++, ondanks dat de droger niet erg prijzig is in vergelijking met andere A+++ warmtepompdrogers. Verder heb je met 8 kg een ruime trommelinhoud en kun je dus veel wasgoed in één keer drogen. De uitgebreide mogelijkheden van programma’s zorgen ervoor dat je altijd een geschikt programma kunt selecteren voor je was. De condensor van de het toestel is helas niet zelfreinigend wat betekent dat je wat meer tijd kwijt bent aan het onderhoud. Met een iets ruimer budget kun zou je kunnen kiezen voor een wasdroger die deze functie wel heeft. Daarnaast kost het drogen van een volle trommel wat meer tijd: 3 uur. Hiermee behoort de huishoudelijke machine niet tot de snelste drogers in het segment.

Conclusie Whirlpool warmtepompdroger

Deze voordelige warmtepompdroger van Whirlpool is een ideale keuze wanneer je op zoek bent naar een energiezuinige droger voor een kleine ruimte. Deze droger heeft een vochtuitstoot van slechts 9% waardoor er minder sprake is van schimmel in de ruimte. Ook met een kleiner budget is deze wasdroger dankzij de vele programma’s zeker een goede optie.