Whirlpool FTBE M10 72 warmtepompdroger

Whirlpool FTBE M10 72 warmtepompdrogerWhirlpool FTBE M10 72 warmtepompdroger | Menig warmtepompdroger is gericht op gezinnen. Of ze nu 1, 2, 3 of meer kinderen hebben, maakt weinig uit: wasdrogers zijn over het algemeen gemaakt voor grotere huishoudens. Wanneer je single bent of wanneer je huishouden uit maar twee personen bestaat (een stel of een huisgenoot), zijn er weinig warmtepompdrogers die bij de grootte van het huishouden aansluiten. Een uitzondering op deze regel is de Whirlpool FTBE M10 72. Vaak wordt aangenomen dat het goedkoopste model binnen een lijn de slechtste variant is, maar dit model is dus juist goedkoper omdat het specifiek gericht is op huishoudens bestaande uit 1 of 2 personen. Hieronder vind je alle relevante info over deze warmtepomp droogkast, waarna je kunt beoordelen of het een waardige aankoop is.

Whirlpool FTBE M10 72 overzicht

De FTBE M10 72 valt dus ten eerste op omdat het een waasdroger is die specifiek gericht is op een doelgroep: huishoudens bestaande uit 1 of 2 personen. Maar er zijn meer eigenschappen van deze warmtepomp droger die opvallen. Ten eerste is er het energielabel: A++. Dit houdt in dat je te maken hebt met een relatief zuinige droger. Hierdoor bespaar je op je energierekening. Tijdens de levensduur van het apparaat kun je zo’n 838 euro besparen. Daarnaast beschikken de warmtepomp droogkasten van Whirlpool over 6th SENSE sensoren. Deze voelen de warmte en de vochtigheid binnen de droger aan. Hierdoor is deze wasdroger nooit langer bezig dan nodig met het drogen van je was. De droogtijd is geoptimaliseerd. Het condenswater wordt afgevoerd middels een daarvoor bestemde slang.

In de doos

 • Whirlpool FTBE M10 72
 • Handleiding

Installatie van de Whirlpool FTBE M10 72

De webshops van tegenwoordig doen er alles aan om klanten aan zich te binden. Voordelige klantvoorwaarden kunnen het verschil maken. Daarom bieden vele webshops aan om de droger voor je te installeren. CoolBlue is hier een goed voorbeeld van. Ook de Whirlpool FTBE M10 72 kan voor je geïnstalleerd worden, zodat je zelf geen tijd kwijt bent aan dit onderdeel. In de handleiding kun je alle relevante info vinden over deze warmtepomp wasdroger. Denk aan info over het gebruik, de programma’s en dergelijken.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 7 kg
 • Voor huishouden: singles of stellen
 • Aantal programma’s: 7
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 48,53 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,9 x 59,5 x 64,9
 • Kleur: wit

Bediening van de Whirlpool FTBE M10 72

De Whirlpool droogkast werkt niet uitzonderlijk anders in vergelijking met andere drogers. Je vult de wasdroger, met een inhoud van 7 kg, met was. Je sluit vervolgens de deur en zet de droger aan, waarna je het programma selecteert dat je wilt laten draaien. Hierbij heb je de keuze uit 7 programma’s. Je selecteert het programma middels de draaiknop, waarna je op de aan knop drukt. Hierna begint de droger met het programma. Door de geoptimaliseerde droogtijd, hoef je minder lang te wachten in vergelijking met andere modellen. De droger stopt automatisch. Zet deze af, open de deur en haal de gedroogde was er uit.

Onderhoud van de Whirlpool FTBE M10 72

Aan wasdroger onderhoud ben je weinig tijd kwijt. Maak van tijd tot tijd de binnenkant van de droger goed schoon, voor een optimale werking. Vergeet daarnaast nooit het pluizenfilter na iedere droogbeurt goed schoon te maken. Zo blijft de droger het beste werken en voorkom je narigheid.

Voordelen van de Whirlpool FTBE M10 72

De wasdroger met warmtepomp is gericht op singles en stellen. De inhoud van 7 kg is meer dan genoeg voor dergelijke huishoudens. De droger is daarnaast relatief zuinig. Dit effect wordt versterkt door de 6th SENSE sensoren, waardoor deze Whirlpool warmtepompdroger nooit langer bezig is dan nodig. Het condenswater wordt automatisch afgevoerd middels de slang. Ook beschikt de droger over handige programma’s, zoals bijvoorbeeld het WoolExcellence programma. Zo zal je wol nooit krimpen in de droger. Tot slot is deze wasdroger stiller in vergelijking met andere modellen.

Nadelen van de Whirlpool FTBE M10 72

Alhoewel de droogtijd geoptimaliseerd wordt middels de 6th SENSE sensoren, doet deze was droger er wel langer over in vergelijking met duurdere modellen. Al snel moet je op een droogtijd van zo’n 3 uur rekenen.

Conclusie

Voor singles en stellen is deze droogkast een erg goede aankoop. Door functies zoals de 6th SENSE sensoren, de variërende programma’s en de zuinigheid heeft deze variant een streepje voor op andere drogers.