Whirlpool FTBE M11 82 warmtepompdroger

Whirlpool FTBE M11 82 warmtepompdrogerWhirlpool FTBE M11 82 warmtepompdroger | Stel, je hebt een aantal eisen voor een warmtepompdroger. Ten eerste moet deze geschikt zijn voor je huishouden, ouders met 1 of 2 kinderen. Tevens wil je niet de duurste variant aanschaffen. Soms komt dit omdat je budget wat beperkt is, andere keren wil je besparen waar mogelijk. Je zoekt daarnaast een goede wasdroger die relatief zuinig is. Voor een energielabel dat lager is dan A+ doe je het niet. Tot slot wil je beschikken over genoeg programma’s voor diverse soorten textiel. Er is een warmtepomp wasdroger die aan al deze eisen voldoet: de Whirlpool FTBE M11 82. Hieronder kun je meer lezen over de eigenschappen van deze Whirlpool warmtepompdroger en besluiten of het model een aankoop waard is.

Whirlpool FTBE M11 82 overzicht

De FTBE M11 82 is een warmtepompdroger die geschikt is voor huishoudens bestaande uit ouders met 1 of 2 kinderen. Met een inhoud van 8 kg is deze groot genoeg om wekelijks al het was wat ontstaat tijdens de week goed te drogen. Naar het condenswater heb je geen omkijken: deze wordt afgevoerd middels de bijgeleverde afvoerslang van 0,5 meter. Met een droogtijd van zo’n 194 minuten is dit niet de snelste warmtepomp droogkast. Wel is het een snelle wasdroger en kun je, dankzij de inhoud van 8 kg, relatief veel was in één keer drogen.

In de doos

 • Whirlpool FTBE M11 82
 • Handleiding
 • Afvoerslang (condenswater) van 0,5 meter

Installatie van de Whirlpool FTBE M11 82

De meeste webshops bieden je zeer voordelige klantvoorwaarden. Eén van die voorwaarden kan zijn dat de leveranciers meteen de was droger voor je installeren. Handig, want zo hoef jij geen tijd en moeite te spenderen aan de installatie. Bovendien beschik je zo in één keer over een goed werkende warmtepompdroger. Mocht je wel zelf de boel willen installeren, is er een handige handleiding bijgeleverd. Hier vind je tevens alle relevante info over deze wasdroger, zoals hoe je de boel kunt bedienen en van welke droogprogramma’s je gebruik kunt maken.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: ouders met 1 of 2 kinderen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 53,82 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,9 x 59,5 x 64,9
 • Kleur: wit

Bediening van de Whirlpool FTBE M11 82

Het bedienen van de warmtepompdroogkast is zeer eenvoudig. Je vult de trommel, met een inhoud van 8 kg, met de was. Zorg altijd dat je ongeveer een arm ruimte aan de bovenkant overhoudt, zodat de trommel niet te vol raakt. Sluit de deur. Zet de wasdroger aan en selecteer vervolgens het programma dat je wilt draaien. Na het selecteren van het programma druk je nog een keer op de aan knop. De warmtepomp wasdroger begint nu met het draaien van het programma. Na het afronden van het programma zet je de droger uit en kun je de was uit de droger halen.

Onderhoud van de Whirlpool FTBE M11 82

Qua onderhoud geldt hetzelfde wat voor elke warmtepompdroger geldt. Ten eerste dien je om de zoveel tijd de binnenkant schoon te maken. Dit verlengt de levensduur van het apparaat. Daarnaast dien je het pluizenfilter na elke beurt schoon te maken. Dit optimaliseert de werking van het apparaat. Bovendien kan een gebrekkig onderhouden pluizenfilter nare gevolgen hebben. In het slechtste geval kan hierdoor zelfs een brand ontstaan. Voer daarom dit klusje na iedere droogbeurt uit.

Voordelen van de Whirlpool FTBE M11 82

De inhoud van 8 kg is groot genoeg voor huishoudens met 1 of 2 kinderen. Je kunt dan ook meer was in één beurt drogen. Door het A++ energielabel weet je dat je te maken hebt met een relatief zuinige wasdroger. Dit bespaart niet alleen energie, maar ook geld. Het condenswater wordt automatisch afgevoerd via de slang. Het geluidsniveau van deze droogkast ligt rond de 64 dB. Deze is dus relatief stil.

Nadelen van de Whirlpool FTBE M11 82

Dit model is een warmtepompdroger voor de geduldige mens. Een droogbeurt duurt gemiddeld zo’n 194 minuten. Dit is een stuk langer dan gemiddeld. Het resultaat is goed, maar je moet er wel even op wachten.

Conclusie

Voor gezinnen met 1 of 2 kinderen is deze droogmachine een prima keuze. Het is niet de duurste variant, maar beschikt desalniettemin over genoeg positieve eigenschappen om het een prima aankoop te maken. Je moet wel even wachten totdat deze klaar is met drogen, maar het resultaat is altijd goed.