Whirlpool FTBE M11 8X3B warmtepompdroger

Whirlpool FTBE M11 8X3B warmtepompdroger

Stel, je bent op zoek naar een droger voor jouw gezin, bestaande uit drie tot vier personen. Wat is dan een goede keus? Je wilt natuurlijk een droger die genoeg ruimte biedt voor de hoeveelheid was, maar daarnaast speelt ook zuinigheid een rol. De Whirlpool FTBE M11 8X3B is een van de mogelijkheden die niet alleen genoeg ruimte biedt maar daarnaast ook nog eens zeer energiezuinig is. Hier lees je alle informatie, voor- en nadelen van deze wasdroger van Whirlpool.

Whirlpool FTBE M11 8X3B overzichtWhirlpool FTBE M11 8X3B warmtepompdroger

We zien hier een zeer zuinige warmtepompdroger met energieklasse A+++. Verder biedt deze droger maar liefst 15 verschillende programma’s, waardoor je altijd een geschikt programma kunt kiezen voor de was die je in de droger wilt doen. De trommel is extra groot: een tweepersoons beddengoed of veel handdoeken gaan hier dus gemakkelijk in. Verder beschikt deze warmtepompdroger van Whirlpool over een FreshCare+ functie waarmee je was tot 6 uur na afloop van het programma fris blijft. Wel ben je wat meer tijd kwijt aan het onderhoud van deze droger.

In de doos

 • Whirlpool FTBE M11 8X3B
 • Condens afvoerslang 58 cm
 • Handleiding

Installatie van de Whirlpool FTBE M11 8X3B

In de meeste gevallen wordt de nieuwe warmtepompdroger geheel voor jou geïnstalleerd door de webshops waar je de droger hebt besteld. Dit gebeurt vaak direct bij het bezorgen: zo wordt alles in één keer geregeld en dat is wel zo prettig. Het is echter ook mogelijk om de wasdroger zelf te installeren. Dit doe je met behulp van de handleiding. Hier staat ook informatie in over het gebruik van de droger.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,25 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,8 x 59,6 x 65
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Whirlpool FTBE M11 8X3B

Het bedienen van de warmtepompdroger niet moeilijk. In de handleiding vind je de instructies voor het gebruik van de wasdroger. Je vult de trommel met was. Dankzij de ruime trommel kun je tot 8 kg aan was in de droger stoppen. Je kiest vervolgens het juiste programma. Er zijn speciale programma’s voor zowel handdoeken en beddengoed als voor sportkleding en wol. Druk vervolgens op start: het programma gaat beginnen en geeft aan wanneer deze klaar is. De condensor van de droogkast is niet zelfreinigend. Dit betekent dat je wat meer tijd kwijt bent met het onderhoud van de warmtepompdroger. Het is belangrijk om dit goed bij te houden, zodat je de levensduur van de droger zo lang mogelijk houdt. Maak bijvoorbeeld de pluizenfilter schoon na iedere wasbeurt. Doe je dit niet, dan kan er in het ergste geval brand ontstaan.

Voor- en nadelen van de Whirlpool FTBE M11 8X3B

Een van de grote voordelen van de Whirlpool FTBE M11 8X3B is de zuinigheid. Je kunt op jaarbasis veel geld besparen met deze droger. Verder is deze droger een goede keus wanneer je lekker veel was in één keer wilt kunnen drogen. Het toestel heeft een middenklasse bouwkwaliteit en gaat daardoor een stuk langer mee dan een droger van basisklasse. Een nadeel zou kunnen zijn dat de condensor niet zelfreinigend is, in tegenstelling tot veel andere drogers in hetzelfde prijssegment. Dit betekent dat je wat meer tijd kwijt bent met het schoonmaken van de droger.

Conclusie Whirlpool warmtepompdroger

De Whirlpool FTBE M11 8X3B is een goede keus wanneer je op zoek bent naar een solide droger met genoeg ruimte voor grotere hoeveelheden was. Voornamelijk voor gezinnen met één of twee kinderen is deze warmtepomp droger ideaal. Ook vanwege de uitgebreide mogelijkheden van programma’s is deze warmtepompdroger een goede keus.