Whirlpool ST U 83X EU warmtepompdroger

Whirlpool ST U 83X EU warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een nieuwe warmtepompdroger? Dan wil je natuurlijk dat deze in de eerste plaats betaalbaar is en aan al je wensen voldoet. Maar wellicht vind je het ook belangrijk dat de wasdroger energiezuinig is en jouw was snel droogt op verschillende beschikbare programma’s. Een van de opties die je dan hebt is de Whirlpool ST U 83X EU: een zeer energiezuinige warmtepompdroger met tal van aantrekkelijke opties. Hier ontdek je of deze wasdroger met warmtepomptechniek de goede aanvulling is in jouw woning.

Whirlpool ST U 83X EU overzichtWhirlpool ST U 83X EU warmtepompdroger

De Whirlpool ST U 83X EU is een ideale warmtepompdroger voor huishoudens met één of twee kinderen. Je bent in ieder geval verzekerd van een zeer energiezuinige droger met energieklasse A+++. Verder kun je profiteren van een aantal handige functies, waaronder de 6th Sense sensoren die de droogtijd aanpassen aan de vochtigheid in de trommel. Zo verbruik je geen onnodig energie wanneer de was al droog genoeg is. Met een trommelinhoud van 8 kg kun je in deze machine genoeg was kwijt.

In de doos

 • Whirlpool ST U 83X EU
 • Condens afvoerslang 58 cm
 • Handleiding

Installatie van de Whirlpool ST U 83X EU

Het installeren van de warmtepompdroger gaat erg eenvoudig. Meestal kun je dit laten uitvoeren door de webshop of de leverancier waar je de wasdroger bestelt. Het installeren van de droger is vaak een extra service. Doe je het wel zelf? Dan kun je de aanwijzingen vinden in de handleiding. Hier staat ook alles in over het gebruik van de wasdroger van Whirlpool en andere handige informatie.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8 kg
 • Voor huishouden: 3 tot 4 personen
 • Aantal programma’s: 15
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,25 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 84,9 x 59,5 x 65,6
 • Kleur: Wit

Bediening en onderhoud van de Whirlpool ST U 83X EU

Het is erg eenvoudig om de Whirlpool droger te bedienen. Nadat je de was in de trommel hebt gedaan kun je een van de 15 beschikbare programma’s kiezen. Druk op de startknop: het programma begint nu direct. Zodra het programma is beëindigd kun je de was er weer uithalen. Net als iedere andere warmtepompdroger is het bij dit model wasdroger ook van belang om deze goed te onderhouden. De binnenkant van de trommel dient goed te worden schoongemaakt om de levensduur te verlengen. Verder is het schoonmaken van het pluizenfilter ook een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Dit kun je het beste na iedere droogbeurt doen om in het slechtste geval brand te voorkomen.

Voor- en nadelen van de Whirlpool ST U 83X EU

Een groot voordeel van een warmtepompdroger van Whirlpool is dat je te maken hebt met een zeer zuinige A+++ warmtepompdroger. Hiermee bespaar je veel geld op jaarbasis. Verder heb je veel aan de 6th Sense sensoren in de wasdroger. Deze technologie bepaalt de hoeveelheid wasgoed en stelt hiervoor de juiste tijd in. Dit is vooral handig wanneer je slechts kleine hoeveelheden was hoeft te drogen. Je voorkomt zo dat de wasdroger geen onnodige energie verbruikt. Een nadeel van de Whirlpool ST U 83X EU is dat de vochtuitstoot flink boven de 10% ligt. Met een vochtuitstoot van maar liefst 19% is het huishoudelijke apparaat niet geschikt voor kleinere ruimtes in verband met de vorming van schimmel.

Conclusie Whirlpool warmtepompdroger

Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare wasdroger met net die handige extra functies is deze Whirlpool wasdroger zeker een aanrader. Deze droger is daarnaast ook een goede keus met oog op je portemonnee: de energiezuinigheid ligt bij deze droger zeer hoog. Vermijdt de warmtepomp droogkast wanneer je de droger in een kleine ruimte wilt plaatsen in verband met de hoge vochtuitstoot.