Whirlpool warmtepompdroger

Warmtepompdrogers dienen er voor allerlei huishoudens te zijn. Je hebt single personen waarbij het huishouden uit een enkel persoon bestaat. Je hebt stellen, waarbij het huishouden uit twee personen bestaat. Voor deze kleinere huishoudens is het onlogisch dat zij een warmtepompdroger met een enorme inhoud kopen, want een kleinere droger volstaat over het algemeen. Voor grotere huishoudens, zeker waarbij er meerdere kinderen aanwezig zijn, is een grotere warmtepompdroger een must. Een Whirlpool warmtepompdroger houdt rekening met deze verschillende huishoudens. Binnen het assortiment van dit merk is voor iedereen een geschikt model te vinden. Hieronder kun je meer lezen over deze producent en de warmtepompdroogkasten die in het assortiment van dit merk te vinden zijn.

Over Whirlpool

Het Amerikaanse bedrijf Whirlpool is gespecialiseerd in huishoudelijke apparaten van een hoogwaardige kwaliteit. Niet voor niets is dit merk sinds de oprichting in 1911 één van de grootste bedrijven op dit gebied. Meer dan een eeuw lang is Whirlpool één van de marktleiders op het gebied van huishoudelijke apparaten. Voor diverse witgoed apparaten kun je bij dit merk terecht. Ook als je op zoek bent naar een warmtepompdroger, dan ben je bij Whirlpool aan het juiste adres. Binnen het assortiment zijn verschillende soorten drogers te vinden. Wie weet zit degene waar jij naar op zoek bent er wel tussen! Hieronder wordt dieper ingegaan op de warmtepompdrogers binnen het assortiment van Whirlpool.

Warmtepompdrogers van Whirlpool

Wat ten eerste opvalt aan een Whirlpool warmtepompdroger is het feit dat elk model zeer zuinig is. Zelfs de meest goedkope warmtepompdroger heeft een A++ energielabel. Daarnaast zijn er diverse soorten drogers in het assortiment van dit merk te vinden. Zo zijn er de goedkopere varianten, die meer geschikt zijn voor een single persoon of een stel. Maar er zijn ook de wat duurdere wasdrogers met een grotere inhoud. Deze zijn meer geschikt voor huishoudens bestaande uit ouders en meerdere kinderen. Wat je ook zoekt, je vindt het naar alle waarschijnlijkheid wel binnen het assortiment van Whirlpool.

Whirlpool waterpompdroger overzicht

Zoals in de vorige alinea beschreven werd, vind je in het assortiment aan warmtepompdrogers van Whirlpool diverse soorten drogers zoals bijvoorbeeld de ST U 83X EU en de Whirlpool FT M22 8X2B EU. Deze apparaten verschillen zowel qua inhoud als qua functies. In overeenstemming hebben ze de uitstekende programma’s waarover ze beschikken en de sensoren die er voor zorgen dat je was optimaal gedroogd wordt. Een van de duurste modellen is de Whirlpool FT M22 82Y EU. Hieronder worden twee modellen uitgelicht: de Whirlpool FTBE M10 72 en de Whirlpool FTBE M11 8X3Y EU.

Basismodel: Whirlpool FTBE M10 72

Het basismodel onder de Whirlpool warmtepompdrogers is de Whirlpool FTBE M10 72. Vaak wordt aangenomen dat een basismodel wasdroger over minder functies beschikt, maar dit hoef niet per se het geval te zijn. In het geval van de Whirlpool FTBE M10 72 is de prijs lager omdat deze gericht is op huishoudens bestaande uit 1 of 2 personen (zo ook de Whirlpool FTBE M11 82). Singles en stellen, kortom. Hierdoor hoeft de inhoud van de trommel minder groot te zijn, waardoor de prijs van de droogkast dus lager kan blijven.

Afwerking en mogelijkheden

De Whirlpool FTBE M10 72 is een energiezuinige warmtepomp droogkast dat voorzien is van een A++ label. Tijdens de levensduur kun je ongeveer 838 euro besparen op energiekosten. Dat is niet mis. Met een maximaal vulgewicht van 7 kg kun je voldoende wassen per keer voor een huishouden dat bestaat uit 1 of 2 personen. De droogtijd wordt aangepast op de vochtigheid en de warmte van je was. Dit wordt gemeten middels de 6th SENSE sensoren. Zo droogt de was droger nooit te lang. Tevens beschikt de droogmachine over een aantal uitstekende programma’s. Een goed voorbeeld hiervan is het WoolExcellence programma, dat er voor zorgt dat kleding van wol nooit zal krimpen.

Bediening en gebruik

De Whirlpool FTBE M10 72 bedien je zoals elke andere warmtepomp droger. Je vult de was droger met was en zet deze aan. Vervolgens selecteer je het programma en druk je andermaal op de aan knop. De droger begint nu met het drogen van de was. Dankzij de sensoren duurt de droogtijd nooit te lang. Wanneer de warmtepomp droogkast klaar is zet je deze af en haal je de was uit de trommel. Tot slot hoef je niet om te kijken naar het condenswater. Dit wordt afgevoerd via de daarvoor bestemde slang.

Belangrijkste kenmerken van de Whirlpool warmtepompdroger type FTBE M10 72

  • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
  • Maximum vulgewicht: 7 kg
  • Voor huishouden: singles of stellen
  • Aantal programma’s: 7
  • Energieklasse: A++

Topklasse variant: Whirlpool FTBE M11 8X3Y EU

De Whirlpool FTBE M11 8X3Y warmtepompdroger is wel gericht op huishoudens met kinderen. Hierbij gaat het om gezinnen met 1 of 2 kinderen. Dit is één van de zuinigere warmtepompdrogers van dit moment. Niet voor niets is de warmtepomp droogkast voorzien van een A+++ energielabel. Gedurende de levensduur bespaart deze wasdroger je zo’n 1000 euro. En het is ook nog eens beter voor het milieu! Net als het basismodel beschikt deze droger over enkele uitstekende programma’s, met het WoolExcellence programma als goed voorbeeld. Het geluidsniveau van 64 dB is prima.

Afwerking en mogelijkheden

De Whirlpool warmtepompdroger beschikt over 15 programma’s in totaal, zodat je voor elke soort was het juiste droogprogramma hebt. Hierbij gaat het niet alleen om verschillende stoffen zoals wol, maar ook om programma’s voor kleine of grote wasjes. In totaal past er 8 kg aan was in de droger, ideaal voor huishouders bestaande uit ouders met 1 of 2 kinderen. Met een maximale belading duurt het met de warmtepompdroogkast zo’n 2 ½ uur om te drogen, kleinere hoeveelheden duren zo’n 1 ½ uur om te drogen.

Bediening en gebruik

Je vult de was droger met was en zet deze aan. Aan de hand van de draaiknop selecteer je het programma dat je wilt draaien. Wanneer je deze geselecteerd hebt, zet je de droger aan en begint deze met het uitvoeren van het programma. Na verloop van tijd is de droger klaar, waarna je de was uit de warmtepomp droogkast kunt halen. Vergeet niet de droger uit te zetten. Het condenswater wordt afgevoerd middels de afvoerslang. Een ander topmodel is overigens de Whirlpool FTBE M11 8X3B.

Belangrijkste kenmerken van de Whirlpool warmtepompdroger type FTBE M11 8X3Y EU

  • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
  • Maximum vulgewicht: 8 kg
  • Voor huishouden: ouders met 1 of 2 kinderen
  • Aantal programma’s: 15
  • Energieklasse: A++