Zanussi warmtepompdroger

Op het gebied van warmtepompdrogers is Zanussi één van de meest gekozen merken van dit moment. Zanussi heeft dan ook diverse warmtepompdrogers in het assortiment, allen verschillend qua prijzen en functies. Zo vindt iedereen de droger die het beste aansluit op de behoeften van de huishoudens. Immers is het goed mogelijk dat je single woont, een stel bent of dat je huishouden bestaat uit ouders plus een aantal kinderen. Elk huishouden heeft zo zijn eigen wensen op het gebied van drogers. Zanussi’s assortiment voldoet aan iedere vraag. Hieronder kun je meer lezen over de Zanussi warmtepompdroger modellen, vind je meer info over het merk zelf en worden een aantal warmtepompdrogers uit het assortiment voor je uitgelicht.

Over Zanussi

Zanussi is een van oorsprong Italiaans bedrijf dat in 1916 werd opgericht door de jonge uitvinder Antonio Zanussi. Al snel maakte deze producent naam binnen heel Europa dankzij een reeks aan inventieve apparaten. Deze apparaten waren er allen op gericht om het leven binnen een huishouden makkelijker te maken. Deze apparaten staan je dus bij in het huishouden. Voorbeelden van uitvindingen van Zanussi zijn het gasfornuis en koelkasten die automatisch konden ontdooien. Zanussi wil jouw leven makkelijker maken. De huishoudelijke apparaten van dit merk staan je hierin bij. Je wilt immers niet te veel tijd hoeven te spenderen aan het gebruik van een apparaat. Dit dient vloeiend en eenvoudig te zijn. Slimme ontwerpen worden bij Zanussi gecombineerd met Italische kwaliteit en design. Hierbij gaat het om apparaten uit diverse categorieën. Denk aan koelkasten, ovens, fornuizen, kookplaten of wasmachines. Ook voor warmtepompdrogers ben je bij dit merk aan het juiste adres. Wat voor soort warmtepompdrogers zijn er zoal in het assortiment van dit merk te vinden?

Warmtepompdrogers van Zanussi

Eén van de grootste pluspunten van een Zanussi warmtepompdroger is het feit dat deze nooit langer bezig zijn dan nodig met het drogen van je was. Dit komt dankzij de AutoSense sensoren, die in de gaten houden hoe vochtig je kleding is en hoe warm het is binnen de trommel. Aan de hand van deze info kan de warmtepomp droogkast zelf bepalen wanneer de was optimaal gedroogd is. Dit is die inventiviteit waar we het eerder over hadden. Daarnaast is een Zanussi wasdroger zeer energiezuinig. Het filter blijft pluisvrij dankzij de zelfreinigende condensor. Je bent dus weinig tijd kwijt aan het onderhouden van je Zanussi droger.

Zanussi warmtepompdroger overzicht

Je hebt de keuze uit diverse Zanussi warmtepompdrogers. Er zijn was drogers die te typeren vallen als basismodellen. Deze modellen beschikken over net iets minder functies, doen net iets langer over het drogen van je was, hebben een kleinere inhoud of ze zijn minder milieuvriendelijk. In het geval van een kleinere inhoud hoeft het overigens niet per se te betekenen dat deze kwalitatief minder zijn, maar dat deze wasdrogers gericht zijn op huishoudens bestaande uit 1 of 2 personen. Er zijn diverse modellen te koop, waaronder de Zanussi ZDH8353W warmtepomp droogkast. Hieronder worden twee Zanussi warmtepompdrogers voor je uitgelicht.

Basismodel: Zanussi ZDH8333W

De goedkoopste variant die bij diverse Nederlandse webshops verkrijgbaar is, is de Zanussi ZDH8333W. Voor zo’n 475 euro kun je deze wasdroger kopen. Het energielabel van deze droger is A+, wat oké is maar zeker niet te typeren valt als enorm energiezuinig. Daarnaast is deze Zanussi wasdroger voorzien van het AutoSense systeem, waardoor je was nooit langer gedroogd wordt dan nodig is. Omdat we hier echter te maken hebben met het goedkoopste model, duurt het drogen wel langer in vergelijking met bijvoorbeeld de Zanussi ZDH8473NW.

Afwerking en mogelijkheden

Drogers zijn zo goed als de programma’s die je er op kan runnen. Deze bieden je mogelijkheden. Hoe meer programma’s, hoe meer mogelijkheden je hebt om jouw was te drogen. De Zanussi ZDH8333W warmtepomp droogkast beschikt over een aantal uitstekende programma’s. Een goed voorbeeld hiervan is het Strijkvrij+ programma. Hierdoor zullen er weinig tot geen kreukels meer in je was zijn. Zo hoef je niet meer te strijken. Dit bespaart je een flink wat tijd.

Bediening en gebruik

De Zanussi warmtepompdroger lijkt qua gebruik op vele andere wasdrogers. Ten eerste plaats je de was in de droger. Ten tweede zet je de droger aan. Je selecteert vervolgens het programma dat je nodig hebt en vervolgens druk je nog een keer op de aan knop. De wasdroger begint nu met het runnen van het programma. Na verloop van tijd is de droger klaar. Je kunt je was uit de droger halen, deze is nu kastdroog. Een ander voordeel is dat het water wordt afgevoerd middels een slang.

Belangrijkste kenmerken van de Zanussi warmtepompdroger type ZDH8333W

  • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
  • Maximum vulgewicht: 8kg
  • Voor huishouden: ouders + 1 of 2 kinderen
  • Aantal programma’s: 8
  • Energieklasse: A+

Topklasse variant: Zanussi ZDH8473NW

Het duurste model binnen het assortiment van dit merk is de Zanussi ZDH8473NW. Deze prijs krijgt deze warmtepompdroger niet voor niets. Ten eerste is het een A+++ droger, één van de zuinigste drogers van dit moment. Dit bespaart je niet alleen een hoop energie, maar ook een hoop geld. Tijdens de levensduur zul je bijna 1000 euro op je energierekening besparen. Je kleding is desondanks snel droog.

Afwerking en mogelijkheden

Deze Zanussi warmtepompdroger heeft de beschikking over 9 programma’s met elk hun eigen eigenschappen. Zo zijn er programma’s die gericht zijn op een volle trommel, maar ook als je maar kleine wasjes draait zijn er geschikte programma’s die je kunt runnen. De trommelinhoud van de warmtepomp droogkast is zo’n 8 kg, dus je kunt er grote wasjes in draaien. Ook hoef je op het condenswater niet te letten dankzij de afvoerslag.

Bediening en gebruik

Je plaatst de was in de was droger en je zet vervolgens deze warmtepompdroger aan. Vervolgens selecteer je het programma dat je wilt draaien. Deze info kun je terug vinden op de display van de droogmachine. Heb je het juiste programma gevonden? Dan druk je op de aan knop, waarna de wasdroger begint met het drogen van de was. Na verloop van tijd is het apparaat klaar. Je zet de warmtepomp droger uit en haalt de was uit de trommel

Belangrijkste kenmerken van de Zanussi warmtepompdroger type ZDH8473NW

  • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
  • Maximum vulgewicht: 8kg
  • Voor huishouden: ouders + 1 of 2 kinderen
  • Aantal programma’s: 9
  • Energieklasse: A+++