Zanussi ZDH8333W warmtepompdroger

Zanussi ZDH8333W warmtepompdrogerZanussi ZDH8333W warmtepompdroger | De Zanussi ZDH8333W is de goedkoopste warmtepompdroger binnen het assortiment van Zanussi. Volgens sommigen is goedkoop duurkoop, maar dit is echter niet altijd het geval. Een goedkopere warmtepompdroger kan prima naar behoren je was drogen. Natuurlijk mis je misschien hier en daar wat functies in vergelijking met duurdere varianten, maar dat is het risico van het aanschaffen van een iets goedkoper model. Van hoeveel waarde kan de Zanussi ZDH8333W voor jou zijn? Voert deze warmtepomp wasdroger zijn taak naar behoren uit? Hieronder kun je alles lezen over deze warmtepompdroger, en of deze de moeite waard is voor jou.

Zanussi ZDH8333W overzicht

Met een prijs van 475 euro is de Zanussi ZDH8333W de goedkoopste variant warmtepompdroger binnen het assortiment. Desalniettemin beschikt deze was droger over een A+ energielabel, wat alleraardigst is voor een droger. Het is misschien niet zo goed als het A+++ label van de Zanussi ZDH8473NW, maar het kan altijd slechter. Daarnaast beschikt deze wasdroger over nog een aantal voordelen. Ten eerste is er het AutoSense systeem. Deze kan aanvoelen wanneer jouw was aan het krimpen is middels vochtigheidssensoren, waarna adequate maatregelen genomen worden. Het is dus een slimme droger. De warmtepomp droogkast beschikt over meerdere programma’s, waaronder het Strijkvrij+ programma. Hierdoor verminder je kreukels in de was. Een bijkomend voordeel is dat het water wordt afgevoerd middels een slag.

In de doos

 • Zanussi ZDH8333W
 • Handleiding

Installatie van de Zanussi ZDH8333W

Het fijne aan de meeste webshops van tegenwoordig is dat zij geheel gratis en binnen no time een warmtepompdroger voor je willen installeren. Dit scheelt jou een hoop tijd en energie. Wel wordt er altijd een handleiding meegeleverd. Hierin kun je meer lezen over de functies van het apparaat. Denk aan info over het AutoSense systeem en over de programma’s die de warmtepomp droger kan draaien.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8kg
 • Voor huishouden: ouders + 1 of 2 kinderen
 • Aantal programma’s: 8
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+
 • Energiebesparing (levensduur): 640 euro
 • Energiekosten per jaar: 70,84 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 63
 • Kleur: wit

Bediening van de Zanussi ZDH8333W

Ten eerste vul je de Zanussi warmtepompdroger met de was. Laat altijd ongeveer een arm ruimte over aan de bovenkant, zodat de droger niet te vol zit. Sluit vervolgens de deur. Hierna selecteer je een programma middels de draaiknop. Je hebt de keuze uit 8 programma’s in totaal. Selecteer het programma dat je nodig hebt en druk vervolgens op de start knop. Hierna begint de wasdroger met het uitvoeren van het programma. Over krimpende kleren hoef je jezelf geen zorgen meer te maken dankzij het AutoSense systeem. Na een x aantal minuten is de droger klaar. Haal nu de was uit de wasdroger.

Onderhoud van de Zanussi ZDH8333W

Altijd wordt aangeraden om de binnenkant van een warmtepomp droger om de zoveel tijd even schoon te maken. Daarnaast is er het pluizenfilter. Het is van essentieel belang dat deze na elke droogbeurt schoongemaakt wordt. Niet alleen kan een slecht schoongemaakt filter een negatief effect hebben op de droger, maar het kan ook catastrofale gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld een huisbrand. Een goede reden om dit filter goed schoon te houden.

Voordelen van de Zanussi ZDH8333W

Vaak wordt er wat neerbuigend gedaan over goedkopere varianten, maar de droogmachine beschikt over genoeg functies om dit een aantrekkelijke optie te maken. Ten eerste is er het AutoSense systeem, wat aan de hand van sensoren kan voorkomen dat je was ooit nog krimpt in de warmtepompdroogkast. Echt een uitkomst. Daarnaast zijn er de vele programma’s, waaronder het Strijkvrij + programma waardoor meer kreukels uit je was worden gehaald. Ook over het condenswater hoef je jezelf geen zorgen te maken, deze wordt afgevoerd middels een slang.

Nadelen van de Zanussi ZDH8333W

Er kleven ook enkele nadelen aan deze warmtepompdroger. Ten eerste is deze warmtepompdroger minder zuinig in vergelijking met andere drogers in het assortiment van Zanussi. Daarnaast zit de afvoerslang niet inbegrepen. Soms blijft er wat pluis van de was aan het rubber zitten.

Conclusie

Alhoewel de Zanussi ZDH833W de goedkoopste variant binnen het assortiment aan warmtepompdrogers van Zanussi is, beschikt dit model over genoeg eigen functies om dit een waardige aankoop te maken. Zeker wanneer je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een wasdroger, is dit een prima keuze. Hij is misschien wat minder zuinig in vergelijking met andere modellen, maar je krijgt wel functies zoals het AutoSense systeem en programma’s zoals Strijkvrij+ er voor terug. Daarom is deze droger een aanrader.