Zanussi ZDH8353W warmtepompdroger

Zanussi ZDH8353W warmtepompdrogerZanussi ZDH8353W warmtepompdroger | Qua prijs behoort dit model wasdroger tot de middenklasse varianten onder de warmtepompdrogers van Zanussi. Er zijn duurdere varianten verkrijgbaar, maar je kunt ook nog voor goedkopere opties gaan. In het midden heb je echter de modellen die veelal al alles bezitten wat je nodig hebt voor een goede droger. Daarnaast heeft dit model een streepje voor op de goedkopere varianten door het A++ energielabel. Natuurlijk, het kan beter op dit gebied. Maar desalniettemin ben je zo relatief zuinig bezig en bespaar je jaarlijks ook nog eens een aardig bedrag op je energierekening. En dat is altijd mooi meegenomen. Hieronder kun je alles lezen over de Zanussi ZDH8353W en in welke mate deze warmtepompdroger de moeite waard is.

Zanussi ZDH8353W overzicht

Alhoewel er energielabels zijn met een hogere waardering, is een A++ label helemaal niet verkeerd voor een warmtepomp droger. Tijdens zijn levensduur zal deze wasdroger je zo’n 838 euro besparen. De inhoud van de trommel is 8 kg, zodat je in één keer een hoop was kunt drogen. Qua huishouden is deze droogmachine berekend op een gezin met 1 of 2 kinderen. Daarom is deze droger ook voorzien van een kinderslot, zodat je kinderen niet per ongeluk het apparaat aan kunnen zetten. Daarnaast wordt intern het wasgoed optimaal beschermd tijdens het drogen, zodat de kans op schade aan je kleding of andere was minimaal is.

In de doos

 • Zanussi ZDH8353W
 • Handleiding

Installatie van de Zanussi ZDH8353W

Webshops van tegenwoordig moeten alles uit de kast trekken om klanten aan zich te binden. Er is immers sprake van hevige concurrentie. Daarom installeren de leveranciers van menig webshop de warmtepompdroger voor jou. Zo hoef je zelf hier niets aan te doen. Mocht je het wel zelf installeren, zit er een handige handleiding inbegrepen. Hierin kun je tevens lezen over de functies van deze warmtepomp wasdroger. Ook de programma’s komen aan bod. Zo weet je binnen no time alles over de droogmachine.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir
 • Maximum vulgewicht: 8kg
 • Voor huishouden: ouders + 1 of 2 kinderen
 • Aantal programma’s: 8
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A++
 • Energiebesparing (levensduur): 838 euro
 • Energiekosten per jaar: 54,05 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 66,5
 • Kleur: wit

Bediening van de Zanussi ZDH8353W

De ZDH8353W werkt zoals de meeste warmtepompdrogers. Ten eerste vul je de trommel met was. Hierna selecteer je het juiste programma voor het type was dat je wilt drogen. Je hebt hierbij de keuze uit 8 programma’s in totaal. Na het selecteren van het juiste programma, zet je de was droger aan. Deze begint met het uitvoeren van het programma. Na verloop van tijd is de droger klaar. Gemiddeld doet de droger zo’n 154 minuten over het uitvoeren van een programma. Je doet de deur open en haalt de was uit de warmtepompdroogkast.

Onderhoud van de Zanussi ZDH8353W

Probeer eens in de zoveel tijd de binnenkant van de warmtepompdroger goed schoon te maken. Dit kan maandelijks, maar eens in de twee maanden is tevens prima. Daarnaast dien je het pluizenreservoir na iedere beurt goed schoon te maken. Dit lijkt misschien een nutteloze taak, maar branden binnen woningen ontstaan vaak door een overvol pluizenreservoir. Daarnaast kan het een negatief effect hebben op de efficiënte werking van de warmtepompdroger.

Voordelen van de Zanussi ZDH8353W

Qua prijs behoort het model tot de middenklasse. Je betaalt dus niet de hoofdprijs. Hier krijg je wel veel functies voor terug. Het energielabel is A++. Dit is gemiddeld, en helpt je tijdens de levensduur om flink wat geld te besparen. De inhoud is 8 kg, meer dan voldoende voor gezinnen. Een andere manier waarop de droger rekening houdt met kinderen is het kinderslot. Zo kan één van je kinderen nooit de wasdroger aanzetten. Daarnaast is de bescherming van de kleding tijdens het drogen optimaal.

Nadelen van de Zanussi ZDH8353W

Het grootste nadeel van de Zanussi warmtepomp droger is de droogtijd. Deze is met een tijd van 154 minuten langer dan gemiddeld. Het is dus geen droger voor de ongeduldige persoon. Ook zijn er een aantal gebruikers die de slang, om water mee af te voeren, niet goed genoeg vinden. Over het algemeen zijn consumenten echter wel tevreden over de slang.

Conclusie

Door een aantal eigenschappen heeft de warmtepomp droogkast, als middenklasse variant, een streepje voor op de concurrentie. Ten eerste is er de optimale bescherming van je was tijdens het drogen. Met een inhoud van 8 kg kun je flink wat was in de trommel stoppen. Door het kinderslot kunnen je kinderen geen fratsen uithalen met de droger. Deze warmtepompdroger is gemiddeld qua zuinigheid.