Zanussi ZDH8473NW warmtepompdroger

Zanussi ZDH8473NW warmtepompdrogerZanussi ZDH8473NW warmtepompdroger | Klimaatverandering en het milieu zijn steeds belangrijkere zaken voor consumenten. Meer en meer mensen houden rekening met deze factoren tijdens het uitkiezen van elektronische apparaten. Zo ook tijdens het uitkiezen van een warmtepompdroger. Het is om deze reden dat de Zanussi ZDH8473NW een steeds populairdere keuze wordt onder consumenten. Deze droger is voorzien van een A+++ label, wat aangeeft dat we hier te maken hebben met een zeer zuinige droger. Niet alleen is dit goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee: door de energie die je bespaart, bespaar je op jaarbasis een aardig bedrag. En dat is mooi meegenomen. Hieronder kun je meer lezen over de kwaliteiten van deze warmtepompdroger en of het kopen van de warmtepompdroger de moeite waard is.

Zanussi ZDH8473NW overzicht

De Zanussi ZDH8473NW is een A+++ warmtepompdroger die bekend staat om zijn zuinigheid, de grootte van de inhoud en de hoeveel energie die je tijdens de levensduur van het apparaat kunt besparen. In totaal beschikt deze warmtepompdroger over zo’n 9 programma’s die elk op hun eigen manier je was kunnen drogen. Je kunt de was droger helemaal vullen, maar ook als je bijvoorbeeld zeer kleine wasjes wilt draaien of de droger voor de helft vult met kleding zijn er geschikte programma’s te vinden. Wat menig klant tevens is opgevallen, is het feit dat de kleding toch relatief snel droog is ondanks dat de droogmachine zeer zuinig is. Je boet dus niets in op dit vlak.

In de doos

 • Zanussi ZDH8473NW
 • Handleiding

Installatie van de Zanussi ZDH8473NW

Bij menig webshop zul je zelf weinig aan de installatie van deze Zanussi warmtepompdroger hoeven uit te voeren. Dit wordt gedaan door de leveranciers op dit vlak. Mocht het wel nodig zijn om dingen aan te sluiten, kun je altijd gebruik maken van de handleiding van dit apparaat. Hier kun je tevens in vinden hoe de warmtepomp droogkast bediend moet worden. Ook andere zaken waar je op moet letten vind je hier in terug.

Technische specificaties

 • Condensafvoer: opvang in reservoir, via waterafvoer
 • Maximum vulgewicht: 8kg
 • Voor huishouden: ouders + 1 of 2 kinderen
 • Aantal programma’s: 9
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Stroomvoorziening: netstroom
 • Energieklasse: A+++
 • Energiebesparing (levensduur): 999 euro
 • Energiekosten per jaar: 40,48 euro
 • Oppervlakte (H x B x D): 85 x 60 x 66,5
 • Kleur: wit

Bediening van de Zanussi ZDH8473NW

Het bedienen van een Zanussi ZDH8473NW is vrij eenvoudig. Nadat je de trommel hebt gevuld met de kleding die je wilt laten drogen door het apparaat, selecteer je een programma dat het beste aansluit bij wat je wil voor deze kleding. Zo zijn er programma’s voor katoen, wol of je dekbed maar je kunt bijvoorbeeld ook rekening houden met hoeveel was er in de trommel zit. Selecteer het programma dat je nodig hebt, druk op start en doe de droger dicht. Nu begint deze automatisch aan het programma. Nadat het programma is afgerond, kun je jouw was uit de droger halen.

Onderhoud van de Zanussi ZDH8473NW

Altijd wordt aangeraden om van tijd tot tijd de was droger schoon te maken. Immers kan er vuil binnen de trommel overblijven waardoor de droger minder kan gaan werken. Een grote beurt van tijd tot tijd is daarom een aanrader. Daarnaast wordt aangeraden om na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon te maken. Door deze niet schoon te maken, loop je niet alleen het risico dat je droger minder werkt. Dit kan, in het slechtste geval, leiden tot een huisbrand. Maak de warmtepompdroogkast daarom na elke beurt schoon.

Voordelen van de Zanussi ZDH8473NW

Een belangrijk selling point van de warmtepomp wasdroger is natuurlijk de zuinigheid. Niet voor niets beschikt deze warmtepomp droger over een A+++ label. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Daarnaast is de trommelinhoud groot, waardoor je meer was in één keer kunt laten drogen. Tevens hoef je jezelf geen zorgen te maken over het condenswater, want dit wordt afgevoerd middels een slang.

Nadelen van de Zanussi ZDH8473NW

Het grootste nadeel van de wasdroger is de hoge mate waarin deze vocht afstoot. Er wordt 11% meer vocht uitgestoten. Hierdoor is deze droger ongeschikt voor kleinere ruimtes. Ook klagen sommige gebruikers dat het apparaat tijdens het opstarten te veel geluid produceert.

Conclusie

Dit model is de duurste wasdroger binnen het assortiment van dit merk. Dit komt gepaard met hoge verwachtingen. Wij durven te stellen dat deze warmtepompdroger de verwachtingen waar maakt. Het A+++ energielabel geeft meteen deze droger een streepje voor op de concurrentie. Daarnaast kun je veel was in één keer kwijt in deze droogkast, wat het was en droog proces versnelt. Een uitstekende keuze als warmtepompdroger.